Dumpert App - User generated content appIn opdracht van Telegraaf Media Groep ontwikkelde IntoApps de vernieuwde Dumpert applicatie voor iOS als Android, een van Nederlands meest populaire applicaties van dit moment!

Dumpert App - User generated content app

Dumpert biedt heel Nederland, van jong tot oud, iedere dag de meest spraakmakende, nieuwswaardige en meest gekke video’s, afbeeldingen en andere content van het moment aan. Alle content wat te vinden is op Dumpert wordt door de bezoekers (de zogenaamde Reaguurders) zelf aangeleverd. De redactie van Dumpert plaatst de leukste inzendingen vervolgens op het platform; deze worden vervolgens maandelijks meer dan 150 miljoen keer bekeken. Reaguurders kunnen deze video’s, afbeeldingen en geluidsfragmenten vervolgens waarderen met zogenaamde kudo’s. De best gewaardeerde video’s van de dag verschijnen in de dagelijkse top 5. Binnen de Dumpert App is er ruimte gereserveerd voor adverteerders, gebruikers kunnen ervoor kiezen om voor een kleine jaarlijkse vergoeding over een advertentie vrije applicatie te beschikken.

IntoApps heeft de Dumpert applicatie, vanaf scratch, opnieuw ontwikkeld. De vernieuwde en sterk verbeterde versie van een van Nederlands meest populaire mobiele app bevat dan ook vele nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen Reaguurders vanaf heden ook middels de mobiele applicatie content waarderen (kudo’s uitdelen), altijd gemakkelijk de laatste en meest gewaardeerde video’s en afbeeldingen terugvinden, is de algehele zoekfunctie geoptimaliseerd en is er een apart tabblad met een verzameling van alle échte Dumpert-Klassiekers! Hotshot binnen de app is het geheime Soundboard. Wanneer je schudt met de smartphone komen de meest klassieke en memorabele sounds ooit vertoond op Dumpert naar voren.

De nieuwe Dumpert app is een volledig native applicatie voor iOS en Android. De native ontwikkeling zorgt voor een zeer stabiele app met een goede gebruikers ervaring. Zo maakt de applicatie gebruik van native social share functies, airplay functionaliteiten (AirPlay voor iOS en Chromecast ondersteuning voor iOS en Android) een native videoplayer en de native camera settings (voor het maken van video’s/foto’s en het uploaden van media vanaf de smartphone). De content voor in de app wordt opgehaald en weggezonden door middel van API’s. Per onderdeel in de applicatie is een unieke API voorzien om communicatie tussen de apps en de Dumpert databases mogelijk te maken. Op deze manier bevat de applicatie altijd up-to-date content.

De Reaguurders reageerden meteen vol lof over de vernieuwde Dumpert applicatie. De applicatie is inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload en wordt minimaal 15 miljoen keer per maand gebruikt. Het geheime soundboard werd maar liefst 10 miljoen keer ontdekt en gebruikt, in de eerste week.


Dumpert App - User generated content app
Dumpert App - User generated content app
Dumpert App - User generated content app
Meer weten? Neem contact op.