GTST Meerdijk App - Second screen TV App voor iOS en AndroidIn samenwerking met RTL ontwikkelde IntoApps de GTST Meerdijk app. Deze app is vernoemd naar het fictieve dorp waar de GTST serie zich afspeelt (namelijk Meerdijk). In de web-based app zie je onder andere extra video's die je niet op tv ziet, ontdek je als eerste nieuwe verhaallijnen, bekijk je flashbacks en maak je als eerste kennis met nieuwe personages.

GTST Meerdijk App - Second screen TV App voor iOS en Android

Goede tijden, slechte tijden is een Nederlandse soapserie die al sinds 1990 elke werkdag wordt uitgezonden op RTL 4. Deze soap vindt plaats in het fictieve plaatsje Meerdijk. De applicatie heeft als doel om de betrokkenheid van de GTST fan te vergroten en uit te breiden naar een online omgeving. Via de gratis app, die beschikbaar is voor iOS en Android devices (mobile en tablet), worden nieuwe acteurs en actrices bekend gemaakt en ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe verhaallijn.

Gebruikers van de app krijgen door middel van het spelen van verschillende games en het oplossen van raadsels, toegang tot unieke content in de vorm van flashbacks en sneak-peaks. De Meerdijk app loopt parallel aan de serie op TV. Het nieuwe GTST platform is een logisch vervolg op de televisieserie en de eerdere applicaties en games die rondom de zomercliffhangers vele trouwe fans aan zich wisten te binden. De app betrekt de kijker nog actiever bij de populaire serie. Door zowel de serie te bekijken als de app te volgen krijgt de kijker toegang tot al het beschikbare en exclusieve GTST-materiaal. Meermaals per week wordt er nieuwe content aan de app toegevoegd.

De Meerdijk applicatie is voor een groot gedeelte web-based. De HTML pagina (die wordt ingeladen binnen de native iOS en Android app schillen) biedt de ruimte voor een continue ontwikkeling aan de diverse verhaallijnen. Op deze manier wordt de storyline geupdated zonder dat de applicatie opnieuw hoeft te worden aangeboden bij de AppStore of PlayStore.

Het GTST Meerdijk concept is het perfecte voorbeeld van een applicatie waar alles in zit. De app maakt gebruik van native applicatie elementen als pushnotificaties en in-app payments, maar leunt ook voor een groot gedeelte op (visueel- en interactie) design in combinatie met front-end ontwikkeling. En vergeet ook niet de grote hoeveelheid aan audiovisuele content (audio fragmenten & video’s). De ontwikkeling is geoptimaliseerd voor de meest optimale fan ervaring.


GTST Meerdijk App - Second screen TV App voor iOS en Android
GTST Meerdijk App - Second screen TV App voor iOS en Android
GTST Meerdijk App - Second screen TV App voor iOS en Android
Meer weten? Neem contact op.