Vlaamse stichting verkeerskunde

Rijbewijzer

Progress tracking app

Voor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ontwikkelde IntoApps de Rijbewijzer: een nieuwe app om kandidaat-automobilisten (en hun begeleiders) concrete tips te geven voor hun rij-opleiding. De app geeft ook advies aan begeleiders van jongeren die bezig zijn met een rij-opleiding.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kondigde aan dat hij de gratis rij-opleiding op scholen af gaat schaffen en wil vervangen door digitale alternatieven. Rijbewijzer is daar de concrete uitwerking van. De verscherping van de eisen voor de rij-opleiding past in het streven van de Vlaamse regering om het aantal verkeersdoden fors te verminderen. “We willen ervoor zorgen dat men de goede praktijken doorgeeft en ouders of andere begeleiders een goede omkadering hebben en de beste praktijken doorgeven.”

Rijbewijzer

Rijbewijzer is eenvoudig te downloaden en bevat in totaal 59 oefeningen, die zijn te gebruiken tijdens een testrit. Ook kun je kiezen tussen een dag- of avondmodule. Verder is er de mogelijkheid om oefeningen op verschillend niveaus te kieze. Het bedienen van de app mag vanzelfsprekend wel alleen als de auto stilstaat.

Meer weten? Neem contact op.