RTL Nederland

Kroongetuige app

Android en iOS gaming app en content

Er is een moord gepleegd in het Zweedse plaatsje Öregrund. Negen BN’ers kruipen in het nieuwe programma ‘Kroongetuige’ in de huid van rechercheur om de moord op te lossen, en heel Nederland doet met hen mee! Kroongetuige is een prachtig voorbeeld van gamification, storytelling, en branded content. Crime scene reality, mét een spannende whodunnit!?

Programma
RTL ontwikkelde het programma Kroongetuige, wekelijks te zien op RTL4. In de serie lopen feit en fictie door elkaar: in een geënsceneerd verhaal in het Zweedse plaatsje Öregrund moeten negen BN’ers codes ontsluiten, raadsels oplossen, een seriemoordenaar vinden én ontdekken wie de Kroongetuige onder de rechercheurs is: degene die het onderzoek probeert te saboteren. 

App
Als extensie van het programma kan heel Nederland meespeuren via de Kroongetuige App. Hierin maakte je je eigen proces verbaal op, verzamelde je bewijsmateriaal en koos je je eigen Kroongetuige. Daarnaast kregen spelers extra aanwijzingen en achtergrondinformatie door puzzels op te lossen en opdrachten uit te voeren.

Gamification
Games zorgen voor engagement en entertainment binnen een brede doelgroep. Door middel van mobile app-gaming kon LiveWall aantrekkelijke branded content maken die leidde tot een grote social aantrekkingskracht. Bovendien zorgt het game-aspect voor lang en intensief contact met de doelgroep van Kroongetuige. 

Cijfers en feiten
Volgens mobile attribution company Tune is het engagement dat wordt gecreëerd met een game, vele malen sterker dan muziek en entertainment. Daarnaast zijn gamers blij dat ze door de producent van de game uitgedaagd én geholpen worden. Het inzetten van een in app-game zorgde voor nieuwe platformen en social cohesie, die door fans zelf werden opgezet.

Suzuki
Naast de BN’ers had ook automerk Suzuki een grote rol in Kroongetuige. Als sponsor van het programma leverde Suzuki drie Vitara’s aan het gloednieuwe rechercheteam. De auto’s kwamen goed tot hun recht in het Zweedse landschap en werden volwaardige figuranten. Ook in de app werden de allroaders in het zonnetje gezet, door ze te betrekken bij verschillende mini-games. 

Video
Voor de commercial en beelden bij het programma en de app, reisden LiveWall en 15seconds naar Zweden voor de mooiste beelden. 

Volgens de laatste cijfers (dec 2017) had de Kroongetuige App meer dan 80.000 users en kreeg de app meer dan 182.458 votes. 

Kroongetuige in de pers. 

Meer weten? Neem contact op.